Pohádka - ŠvP 26.2.2020

Zveřejněno: 26. 2. 2020, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 902x

26.2.2020  středa

Milý deníčku.

Tak jsme se konečně dočkali. Dohoda s Mrakorem se vyplatila. Sníh totiž začal padat už v noci a sněžilo vlastně celý dnešní den. Měli jsme nesmírnou radost, protože hezký bílý sníh spousta z nás viděla letos snad i poprvé. Užívali jsme si lyžování, rozděleni ještě do několika skupin, na pomě jsme jezdili my rychlíci a my osobáci a ti z nás, co ještě trénovali na koberci, jsme se postupně probojovávali až k mrkvi (ručkový vlek). Zastavit a udělat oblouček jsme se už naučili všichni.

Po obědě (gulášová polévka, buchtičky se šodó – mňam) jsme skoro všichni při odpočívání usnuli. Bylo to fajn, protože jsme načerpali nové síly a s chutí jsme se opět vypravili na sjezdovku. To už jsme na pomě vyjeli naprosto všichni. My rychlíci a osobáci jsme se spojili v rychlovlak, pilovali jsme oblouky mezi kuželi a také stoupání do svahu. My ostatní jsme vytvořili dvojice a s dospěláky jsme se učili sjíždět oblouky „pomovou“ sjezdovku. Zvládli jsme to naprosto všichni, byli jsme hóódně chváleni nejen za lyžování, ale též za samostatné jízdy na pomě. Čas uběhl strašně rychle a najednou bylo půl páté. Konec lyžování. Taková škoda.

Po boloňských špagetách k večeři jsme zakreslili obrázky do zážitkových sešitů, chvilku si na pokojích ještě pohráli a pak hajdy na kutě. Všem se nám asi bude zdát o lyžování a zítra se sjezdovky nebudeme moci ani dočkat.