Říše fantazie se otevřela

Zveřejněno: 28. 2. 2020, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 844x
čokoládomil

Po karnevalovém veselí se dětem zachtělo „pohádkohraní“ s čarodějem Čokomilem, který vlastní pohádkové zrcadlo. Děti zrcadlo potřebují pro vstup do pohádky. Aby ho získaly, musí překonat řadu překážek. Pokud je překonají, získají rozbité zrcadlo, které se po  složení jeho částí stane branou do říše fantazie.

Děti si s nástrahami poradily, zrcadlo složily a otevřela se jim brána do pohádkového světa. V následujících týdnech budou jejich výpravy dále pokračovat.

Tento týden jsme také s dětmi navštívili ZŠ v ulici Míru. Tato návštěva měla pomoci dětem získat kontakt s novým školním prostředím souvisejícím se zahájením povinné školní docházky na základní škole. Děti si zažily, jak vypadá průběh vyučovací hodiny, např. matematiky, českého jazyka, hudební nebo výtvarné výchovy. Vlastním prožitkem se seznámily s odlišnostmi od předškolního vzdělávání.

Následující den jsme s dětmi navštívili tělocvičnu ZŠ TGM, v níž si děti vyzkoušely složitější pohybové aktivity, jako jsou florbal nebo cvičení na gymnastických  kruzích.