Podzimní čas

Zveřejněno: 19. 10. 2020, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 697x
a zase ta řepa Struhadlo

Podzim už je za okny. Stromy oblékly barevný háv. Vítr nám schazuje kaštany ze stromů. Na procházkách už je chladněji, ale zase jsou louže:)

Podzimní atmosféru jsme se rozhodli podpořit pečením štrůdlu. Děti si přinesly veškeré potřebné věci. Společně jsme si řekli technologický postup výroby a následně jsme se do toho pustily. Štrůdly se nám povedli. Odnesli jsme je společně do kuchyňe, aby nám je paní kuchařky upekly. Když jsme přišli z procházky, tak se po selé školce táhla zvláštní vůně spáleného jídla. Všichni jsme dostali strach, že tento den budeme bez oběda. Naše podezření se umocnilo, když jsme viděli jak k nám běží viděšená paní kuchařka a něco gestikuluje. Naštěstí se nejednalo o náš oběd, ale o štrůdl. Ortel zazněl: JE SPÁLENÝ.  Což nás také nepotěšilo, ale co se dá dělat? Paní kuchařka naštěstí sjednala nápravu a slíbila, že druhý den naše štrůdly budou a také byly. Jaké ponaučení jsme si z této nenadále situace vzali? Že né vždy se všechno povede a také se i něco může dost pokazit, ale vždy se to dá napravit. Takže nesmíme se bát říkat pravdu, protože vždy se dá najít řešení!:))

Tento týden děti také společně zdramatizovali pohádku "O veliké řepě". Každý si v této pohádce zahrál nějakou roli. Společně si pomáhali a radili si co mají říkat. Ke konci týdne si děti Artefileticky znázornili podzim a promítli svojí fantazii do svých výtvorů, které se jim náramě povedly. Nicméně to můžete zjistit v naší fotogalerii. 

Snažíme se i přes nepřízeň počasí si toto období užívat. Chodíme na procházky, sbíráme listí, hrajeme si , smějeme se a prstě se máme, že se máme:)