Tiše, tiše ježek spí

Zveřejněno: 6. 11. 2020, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 858x
Pan Podzim Kamarádi ježci

Tiše, tiše ježek spí…

 Myška Bětuška přivedla do třídy Skřítků nového kamaráda, ježka Karlíka, který byl schovaný v tajemném košíku, kde byly ukryty také poklady lesa, z kterého si pak děti vytvořily senzory box do třídy (listy, šišky, mech, šípky,  houby, lesní zvířata…)

  Ježek Karlík nás provázel podzimní přírodou, společně jsme objevovali a zkoumali plody podzimu, krásně zbarvené stromy. Skřítkové vyrazili na dvě výpravy do přírody za podzimní přírodou a za pokladem.

  Děti si vyslechly si pohádku ,,O Jablíčkové posteli" , seznámili se s novými básněmi , písněmi a říkadla k tématu (Leze ježek, Tančila myška, Běží liška k Táboru, Prší ,prší, Chodí ježek po zahradě, Tiše, děti , ježek spí, Hádaly se houby)

  Procvičily si jemnou motoriku při výrobě Kamarádů ježků – společná práce  (  kreslení voskovkami a  lepení bodlin, přírodnin a ježků na koláž). Též prováděly pokusy s barvou při výrobě podzimního listí ( zapouštění barev do klovatiny).

  V čarovném lese jsme si zahráli na zvířata a zacvičili jsme jógu inspirovanou zvířaty. Také jsme si protáhli a procvičili celé tělo na překážkové dráze "Cesta podzimním lesem".