Jablíčko - Čekání na Ježíška

Zveřejněno: 14. 12. 2020, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 701x
Jablíčko - těšíme se na Ježíška 2 Jablíčko - čekání na Ježíška

 

 

Už máme po Mikuláši, ale do Vánoc je ještě spousta času. Protože se moc těšíme, tak nám ten čas běží hrozně pomalu, tak si ho zpříjemníme hraním a povídáním.

Ve školce jsme si s dětmi povídali o adventním čase a co že se vůbec těmi Vánocemi slaví? Vyprávěli jsme si příběh o cestě do Betléma a o putování Marie a Josefa. Cesta to byla dlouhá a náročná, také jsme si to sami vyzkoušeli. Ten název města je tak tajemný, že jsme se rozhodli si ho postavit. Pěkně jsme si ho vyzdobili a uklidili, vždyť se tu má narodit Ježíšek! A opravdu se nám nám tam narodil. Pěkně jsme ho pochovali, zpívali jsme mu, starali se o něj a poznávali, co všechno takové miminko potřebuje. Když jsme ho zaopatřili, posílali jsme o tom zprávu do celého světa. Nejdřív to byla zpráva hmatová, potom zvuková a nakonec zraková, ta byla pro nás nejtěžší. Tu naši zprávu zaslechli i pastýři oveček pod strání a ti už sháněli pro Ježíška dárečky, tak jsme jim radili, co takové miminko potřebuje, nebo co udělá radost jeho mamince Marii.

Společně jsme postavili k Betlému chlév a do něj spoustu domácích zvířat, aby Ježíška opatrovala a hřála ho. Ovčákovi jsme pomáhali spočítat všechny jeho ovečky a zkoušeli odhadnout, v které ohrádce je více oveček. A ještě jsme stihli vyrobit slavnostní přání na oslavu Vánoc, naučili se novou básničku i vánoční písničku.