Paní Zima jede

Zveřejněno: 18. 1. 2021, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 642x
Paní Zima jede 2 Paní Zima jede 1

Paní ZIMA jede

 

V pondělí se nám po třídě rozsypaly sněhové vločky. Asi jsme je přivolali zimními písničkami a říkadly. Vládne jim paní Zima. Má krásné modré oči, stříbrnou korunu a sněhový plášť. Povídali jsme si o ní, jaká asi je, kde žije a co všechno dokáže vyčarovat. Všichni jsme si paní Zimu nakreslili a temperovými barvami jí namalovali její království. Obrázky jsme si ve třídě vystavili a zahráli si na vernisáž. Společně jsme si říkali, co bylo na naší práci nejtěžší a co se nám povedlo.

Vyzkoušeli jsme si také pokus se sněhem a pozorovali změnu skupenství, teploty a obsahu v nádobě v pevném a poté tekutém stavu.

Při cvičení jsme si vzali na pomoc obruče a s nimi si procvičili manipulaci při hraní na sněhuláky. Tančili jsme jako vločky na tenoučkou zimní muziku a naučili se taneček na píseň „Dva mrazíci“.

S básničkou „Bílá zima“ a pohádkou „O Jazýčku“ jsme prováděli jazykovou gymnastiku. Hráli jsme reakční hru „Na Zimu zlou a škaredou“, zkoušeli naše komunikační dovednosti a s kamarádem a hledali a porovnávali, kde má naše vybraná vločka úplně stejnou sestřičku.

A hlavně jsme si konečně užili sníh při pobytu venku, klouzali se z kopečka, dělali sněhuláky a stavby ze sněhu, zkoušeli cesty a cestičky a jiné sněhové radovánky.