Koťata - Pátračka po ledním medvědovi

Zveřejněno: 4. 3. 2021, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 569x
medvěd1 medved2

Hlasatelka předpovědi počasí v kotěcí televizi nám předpověděla třeskutou arktickou zimu a vichřice přivála ledního medvěda až do našich končin. Koťata si přivolala tedy na pomoc polárního badatele a vydala se společně po stopách medvěda vstříc jeho záchraně. A světe, div se, medvěd byl vypátrán, zachráněn a navrácen medvědímu tátovi. Jaké štěstí, že máme tak nebojácná Koťata. Nakonec si všichni zahráli na hlasatele a předpovídali počasí na další dny.

 

karneval2021 karneval2021a

Karneval

Námořníci, masky „nahodit“ a všichni nalodit! Vyplouváme na karnevalové vlně… Na lodi se nám sešla parta Spidermanů, princezen, Olaf i závoďák a jiné roztodivné masky. Užili jsme si tanečky, představovací promenádu masek a „balónkování“. V zábavném duchu se nesla i karnevalová svačinka.

Kapitán i plavčíci nakonec bezpečně dokormidlovali do přístavu a palubu jsme společně vydrhli od karnevalových konfet.

krmelec psi sprezeni

Výprava ke krmelci

Mnohé předpovědi počasí se skutečně vyplnily a i do našeho kraje se vrátila zima s hromadou sněhu. Koťata myslela i na zvířátka a tak sypala ptáčkům zrní do krmítek a při tom se jich spoustu naučila poznávat. Vypravili jsme se i na obhlédnutí krmelce a zkontrolovali jeho obsah. Museli jsme uznat, že o zvířátka v zimě je tu dobře postaráno. Po cestě zpět nás čekalo překvapení v podobě ukázky psího spřežení, Panečku, tak to se jen tak nevidí a stálo to za to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pec polínka1

Pec nám „nespadla“

Blíží se nám březen, tak za kamna si vlezem. No jo, ale to si je nejdříve musíme postavit. V rámci tepelné úspory v MŠ jsme nakonec zvládli jak kamna, tak pec. Jsme prostě dobří. Jenže v peci se musí topit a žádný plyn nás nespasí. Koťatům nezbylo nic jiného, než se vydat do lesa na dříví a to si pak pěkně „růčo fedro“ nařezat. No, jsme více než dobří. Pěkně jsme pec naložili a vláda nám zavřela školku. Nás to ale nezastaví a můžeme s kamnářskou tematikou pracovat i na dálku v rámci tzv. distanční výuky. A budeme se těšit, snad nám kamna nevyhasnou…