Karneval

Zveřejněno: 5. 3. 2021, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 636x
Karneval9 Karneval5

Karnevalový týden se v naší třídě nesl v duchu smíchu, tvoření a příprav. Na začátku týdne se děti seznámily s tím, co je Masopust a Karneval. Vymyslely si masku pana Karnevala, kterého si samy vyrobily. Společně přemýšlely, z čeho pana Karnevala vytvoří a jak. Při výrobě se ukázalo, jak se krásně umí děti na všem domluvit, každý přinesl nějaký nápad, který společně zrealizovaly.

V následujících dnech děti vyráběly výzdobu do třídy na páteční oslavu - Karneval. Ve středu jsme spolu uvařili silonkové jitrnice a zahráli jsme si společně hru "Sedí Káča na lavici, v ruce drží jitrnici". Když jsme dohráli hru a vyšli jsme na chodbu, první, co děti ucítily na chodbě, byly jitrnice. Paní kuchařky ten den pekly jitrnicový prejt. Děti si však myslely, že to je kouzlo a vyčarovaly vůni svojí hrou. Školka je prostě kouzelným místem, kde se čaruje:)

Ve čtvrtek si děti upekly na karnevalovou hostinu pletence. Ráno založily kvásek a pozorovaly, jak roste. Četly mu pohádku a hlídaly ho, aby se mu dobře dařilo. A pod vlídným dohledem dětí opravdu vyrostl. Tak jsme společně zadělali těsto a děti opět pozorovaly, jestli nám těsto v teple vyroste. Měly velikou radost, když se nám těsto zdvojnásobilo. Poté každý dostal čtyři kuličky, vyválel žížalky a upletl pletence. Nesmím zapomenout dát velikou pochvalu dětem, jelikož vše zvládly samy.

V pátek jsme společně připravily hostinu - děti si daly na stůl dečky, nandavaly si jídlo na tácy, které si přinesly z domova, připravily si pití. Oblékly se do kostýmu a celý den jsme společně jedli, pili, zpívali, tančili a hovořili o uplynulém týdnu. 

Celý týden nám přálo také počasí a uskutečňovali jsme dlouhé procházky do přírody, plné slunce a prvních paprsků jara:) Byl to krásný týden!