Stromeček - Ten dělá to a ten zas tohle

Zveřejněno: 16. 4. 2021, zapsal: Miroslava Klírová, přečteno: 635x
pošták

Ten dělá to a ten zas tohle

   Téma povolání a řemesla jsme zahájili už v minulém týdnu, kdy byla ještě naše MŠ uzavřená. Při online hodině jsme zhlédli prezentace splněných úkolů, hádali jsme, čím by chtěly děti být, procvičovali jsme paměť, písmena, slabiky a zpívali písničky, které jsme se za uplynulé období naučili.

   Tento týden, když už jsme se konečně setkali, jsme se zaměřili na povolání více do hloubky. Skupinovou formou si děti zvolily různé profese, které pak charakterizovaly. Proč jsou pro společnost důležité a co k výkonu povolání potřebují např. hasiči, policisté, námořníci, zemědělci, pošťáci, kuchaři a další. Nechyběly ani námětové hry „Na pizzaře“, „Na lékaře“, „Na stavaře“ a další.

    Od středy nám naše téma a hry oživily příběhy Pošťáka Pata, které všechny děti dobře znají. Naučili jsme se zpívat a hrát Patovu písničku, namalovali a vytvořili postavy pošťáků a vydali se do města hledat poštovní schránky a hlavní poštu. Cestou jsme také sledovali, kde se nachází potraviny, kadeřnictví, drogerie a další obchody a služby. Celý týden nám rychle utekl a těšíme se, co nás čeká příště.