Čarodějnická škola

Zveřejněno: 4. 5. 2021, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 567x
slet 2 slet 1 slet 5 slet 4

Jak už to tak u nás poslední roky bývá, druhá polovina měsíce dubna patřívá čarodějnicím.

A nebylo tomu jinak ani letos. Radost z prožitých aktivit podpořila též skutečnost, že jsme se po delší nucené odmlce sešli ve třídě naprosto všichni. A byla to paráda hned od začátku. Jako malé čarodějnice a čarodějové jsme postavili pořádnou chýši z paravánu, polikarpovky, větví a dalších zvláště přírodních materiálů a vybavili ji tím správným čarodějnickým nádobím a surovinami. A tak v naší čarodějnické kuchyni nechyběli například šneci, hádci, mravenčí vajíčka či semena z kouzelných rostlin.  A my jsme vařili, smažili, šlehali, drtili v hmoždíři, prostě vytvářeli fantastické čarodějnické pokrmy.

Jelikož jsme se chtěli coby čarodějnice a čarodějové začátečníci zúčastnit velkého sletu čarodějnic, byli jsme posláni do čarodějnické školy, abychom se otrkali a získali zkušenosti. Absolvovali jsme v těchto lavicích několik prospěšných hodin, mezi nejzajímavější patřily hodiny vaření lektvarů, kouzlení obrazů, výroby čarodějnických košťat, práce a létání na košťatech, kouzlení černých ptáků, kouzelnické vaření nebo pletení pavoučích sítí. Na závěr našeho výcviku, jsme získali kouzelnický certifikát v podobě čarodějného sešitu s našimi pracemi. A hlavně možnost zúčastnit se slavného velkého sletu čarodějnic.

Ten se konal 30. dubna a my se na našich košťatech dopravili na seřadiště. Na úvod nás přivítala hlavní čarodějnice Berta Obludná se svým pomocníkem Matlafousem, zazněla čarodějnická hymna a zdravice. Jelikož se jednalo o slet pouze hodných a dobrých čarodějek a čarodějů, ti zlí neměli na sletu co dělat. A přesto i přes varování jedna dorazila. Byla to Morgana Zlověstná. Nastala tak otázka, co s ní? A protože jsme měli připravené pergameny se zlými skutky, se skutky, které jsme všichni odsoudili a rozhodli se jich pomocí spálení pergamenů nadobro zbavit, Morganu čekalo totéž. Byla spálena společně s nimi. Následovalo čarodějnické hodování, pochutnávali jsme si na pečených pavoucích a jahodových hadech a vše zapíjeli kouzelným bylinným lektvarem. Po posilnění jsme se vrhli na tu pravou čarodějnou zábavu. Hledali jsme hady v písku, prolézali pavoučí sítě, vozili havěť na trakarech, lovili pavouky na udici či běhali mezi zakletými pytli.

Vypravili jsme se také na krátký průvod městem a vše zakončili pravým čarodějnickým obědem. Byl nám naservírován hrachový žabinec, žabí stehýnka s bramborem a lopuchovým listem a my vše zblajzli i bez příborů. Ty přece čarodějky nemají.