Příroda kolem nás

Zveřejněno: 14. 5. 2021, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 542x
Příroda2 Příroda1

Příroda se probouzí a všude kolem nás to kvete, voní, pučí, bzučí. To jsme si nemohli nechat ujít a začátek týdne jsme od rána byli venku. V pondělí jsme si zacvičili na zahradě. Využili jsme k tomu naše hrací prvky a dětem se výuka venku moc líbila.

               V úterý jsme hned ráno vyrazili na dlouhou průzkumnou výpravu. Děti si vzali batohy a svačinu kdybychom náhodou ztroskotali na nějakém ostrově. Přes Práchovnu jsme došli nad Rokycany, kde jsme si na louce vybalili svačiny a společně si udělali piknik. Děti sbíraly květiny, pletli jsme si věnečky z pampelišek, vyryli jsme ze země pampelišku i s kořenem a popisovali si její skladbu. Děti na louce lovily pavouky a brouky, které chytaly do lupy a pozorovaly je. Mluvili jsme o stromech, které jsme potkávali po cestě, co je to za stromy a jaké plody nám dávají po uzrání.

               Bohužel tento krásně započatý týden nám zkazilo počasí. A tak musíme více času trávit ve školce než venku. Děti jsou velmi šikovné a společně počítáme, malujeme, cvičíme, zpíváme a tančíme. Výsledky jejich práce můžete vidět na našich webových stránkách v sekci fotogalerie. Fotky vám tam vkládáme každý den.