Zvířátkov

Zveřejněno: 24. 5. 2021, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 422x
zvířátkov

Náš sopečný projekt - ostrov Krakatua pomalu uzavíráme. Cílem toho všeho snažení bylo, aby si děti uvědomily, že svým jednáním dokážou mnohé ovlivnit. A jak jinak jim to dokázat než prožitkem.

  Viděli jsme s dětmi reportáž o farmě Zvířátkov, kde zachraňují a dále poskytují přístřešek zvířatům, která přijdou o svého majitele, nebo  ztratí domov. V reportáži prosili o pomoc, že důsledkem pandemie Covidu nemají dostatek potravy pro svá zvířata a že jim hrozí utracení zvířat. Děti okamžitě napadla spojitost, že je to takový ostrov naděje. Jako my máme ostrov, tak zvířátka také. Společně jsme se zamysleli jak bychom mohli zvířátkům pomoci a děti napadla potravinová sbírka. 

A jelikož "ve dvou se to lépe táhne", tak se k nám přidala třída Stromeček a to už nás bylo opravdu hodně. A jelikož se na sbírce podílelo hodně dětí i rodičů, tak jsme společně vezli velké množství suchého pečiva, jablek, mrkve, brambor… 

Nakonec se celá třída zamyslela nad tím, jak člověk dokáže ovlivňovat děje nejen na našem Zeleném ostrově, ale na celé planetě Zemi.