Indiánská vesnice

Zveřejněno: 11. 6. 2021, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 423x
fs pr

Každá správná vesnice musí mít Totem jsme se bavily s dětmi.  "Tak si ho vyrobíme paní učitelko". A tak se děti pustily do vyrábění. Malovaly, lepily, barvily, domlouvaly se, spolupracovaly, byla to krása je pozorovat, jak jsou již samostatný. Totem se jim opravdu povedl. K totemu děti společně další den vyráběly z klacíků tee-pee. Každá skupina si zvolila svého náčelníka, který zodpovídal za postavení své vesnice dle plánku. Jak již jsem psala, děti společně dokážou krásně komunikovat a vesnici společně postavily bez větších potíží. Vyrobené tee pee využily k dalším hrám. Nastěhovaly si do tee pee panáčky, koně a hrály si každé ráno se svojí Indiánskou vesnicí.

 Ve čtvrtek brzy ráno jsme vyrazili na Indiánskou výpravu na zubry (evropské bizony, jak se jim také říká). Od pana majitele děti dostaly odborný výklad o fungování přírodní rezervace. Jak je propojené vzájemné fungování zvířat, hmyzu, žabek žlutobřichých. Děti viděly divoké koně, poslední zubřici, která bohužel v zimě přišla o své druhy a také spoustu ptáků a daňky. Celou rezervaci si projely na golfových vozících. Děti při cestě do rezervace musely překonávat různé překážky, lezly po kládě, šly Indiánským během, podlézaly pod křovím, přeskakovaly louže. Děti tuto Indiánskou cestu zvládly velmi dobře a byly nadšený ze zážitků z rezervace.

Celý týden jsme hodně času trávili společně venku. V pátek nám přálo počasí a tak jsme brzy ráno vzali batohy a společně jsme vyrazili na práchovnu. Tam jsme si zacvičili, trénovali jsme hod míčem, a užili jsme si prolézaček. Byl to krásný týden plný slunce:))