Co si brouká letní louka

Zveřejněno: 14. 6. 2021, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 531x
Bee bot policie v mš 2021

Jeden týden o louce nám nestačí, proto pokračujeme s tématem i nadále a hrajeme si, zkoumáme, bádáme a zpíváme ostošest. Začali jsme s motýly, protože vylíhnutí motýla je malý zázrak a zkrátka je to k nepochopení, jak se ta ošklivá housenka dokáže proměnit.

Opět v krásném počasí trávíme co nejvíce času venku. A nezahálíme – procvičujeme si jazýčky při jazykových hrách a snažíme se již rozlišit některé hlásky na začátku slov, rytmizujeme a různě procvičujeme náš sluch i ústa. I tento týden poznáváme zdejší luční rostliny a tentokráte z nich zkoušíme nasušit a uvařit léčivý čaj, když už některé bezpečně poznáme. Vyrobili jsme si letní rozkvetlou louku plnou poletujících motýlů.

Ve třídě jsme si hráli s elektronickou včelkou a společnými silami jsme zvládli ji naprogramovat tak, aby dojela na správné místo na čtvercové síti, to nás hodně bavilo a procvičili jsme si při tom orientaci a znalost stran.

Do třídy za námi přišla i žabka Márinka. S tou jsme si společně cvičili a zpívali, učili jsme ji náš taneček a ona s námi zkoušela různé pokusy s vodou a papírovými lekníny. Ale největším pozdvižením v tomto týdnu byla hlavně pro kluky beseda s policií, prohlédli jsme si služební vůz, výbavu a dozvěděli jsme spoustu důležitých a zajímavých věci.

Tak se těšíme zase na další týden, to už bude k prázdninám jen skok.