Dračí cyklovýlet

Zveřejněno: 22. 6. 2021, zapsal: Veronika Vaňourková, přečteno: 467x
bbbb bbb

Toto období, kdy už se školní rok chýlí ke konci, se věnujeme dopravě. Povídáme si o dopravních prostředcích, o pravidlech a značkách. A protože jsme předškoláci, vypravili jsme se na pořádný cyklovýlet. Trasa byla naplánovaná od školky, přes Borek, Pod Žďárem, k Arboretu, do Kamenného Újezdu a konec opět v MŠ. Dohromady jsme ujeli asi 12 km.

Sherlock Holmes, jako správný detektiv, moc dobře věděl, že jedeme tuto trasu a poslal nám dopis s úkoly, které potřebuje pomoct vyřešit. Ze školky nás vyjelo 16, 15 dětí a paní učitelka Veronika, a spolu s námi tatínkové Vítek, Petr, Kuba, maminka Lucka a paní učitelka Martina z Berušek s manželem Honzou.

Pod Žďárem na nás čekal první úkol. Doktoru Watsonovi uletěla sbírka vzácných motýlů a usadila se zrovinka tam. Děti je musely všechny pochytat, ale doktorovi uletěl i jedovatý komár, který děti ohrožoval, naštěstí nám doktor Watson poslal protijed.

V Arboretu na nás čekal druhý úkol, hledat stopy, dvojice obrázků. Potom jsme dojeli do Kamenného Újezdu. Tam si děti koupily nanuky, na které se moc těšily, a zároveň splnily další úkol, dvojitou šifru - musely se rozdělit do tří skupin, na kole dojet na místo určení, tam hledat barevné papírky se symboly podle plánku, který každé družstvo dostalo, papírek utrhnout a nalepit na plánek. Každý jel dvakrát. Všechny děti správně našly své symboly, a proto si mohly přečíst vzkaz, který byl na druhé straně. Vzkaz pravil, že byly výborné a odměna pro ně čeká ve školce.

Dojezd do školky byl i nadále bez komplikací. A odměna čekala ve třídě, byly to sešity s dopravní výchovou. Děti byly senzační, dodržovaly všechna pravidla. Jely v řadě za sebou, snažily se udržovat rozestupy a nepředjíždět se. Byly nadšené, těšily se na plnění úkolů a šlapaly jako o život. Rodiče též byli úžasní, všem pomáhali. Patří jim, i Martině s Honzou, velké DĚKUJEME.