,,Kamarádi s veverkou Čiperkou"

Zveřejněno: 22. 9. 2021, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 446x
,,Kamarádi s veverkou Čiperkou ,,Kamarádi s veverkou Čiperkou

Koncem léta a s příchodem podzimu jsme se opět sešli v naší třídě Lodička. Přivítali jsme kamarády ze třídy Medvídek a 3 nové děti. Všichni si rychle zvykli na prostředí naší třídy, seznamovali se s pravidly a pomalu začala vznikat nová přátelství.

S příchodem dětí do MŠ se k nám vrátila i veverka Čiperka. Během celého školního roku nám bude nablízku při našich hrách, vyprávění a pohádkách.

Celým minulým týdnem nás provázela velmi pěkná kniha J. Hilberta ,,Kolik pater má strom“ – malý veverčák zapomněl, kam si schoval oříšky na zimu. Jeho zvířecí kamarádi mu je pomáhali hledat, ale vůbec nikdo je nenašel. Zvířátka se s ním rozdělila o své dobrůtky. Dobře, že měl tolik kamarádů. Touto motivací jsme děti vedli k vytváření a prohlubování kamarádských vztahů.

S naší veverkou Čiperkou jsme se vydali do lesa, kde jsme zdolávali přírodní překážky a pěkně  si zacvičili.

Naučili jsme se píseň ,,Hodování veverek“, procvičili sluch a rytmizaci ve ,,Veverčí školce“, zjišťovaly úroveň výslovnosti při hře ,,Co viděla veverka ze stromu?“

Z papíru jsme vytvořili plastický obrázek ,,Veverka skáče“ – děti nalepovaly, překládaly papír, procvičily grafomotoriku, barvy a počet.

Těšíme se, čím nás zase veverka Čiperka překvapí, co nás nového naučí.