Koťata – zářijové dobrodružství

Zveřejněno: 30. 9. 2021, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 443x

Pohádková kaše se opět začíná vařit a my, Kočičáci, jsme do ní přidali nejen pravidla, ale i spoustu vydařených akcí. Jsme moc rádi, že jsme se opět sešli v loňské sestavě a přivítali jsme mezi sebe i nové kamarády. Společnými silami jsme nafoukli létající balón, naskočili s Mickou a Škubánkem do koše, přibalili jsme si panáčka Pravdíka se spoustou důležitých pravidel a vyrazili za dobrodružstvím.

Koťata - balón

Naší první zastávkou bylo rokycanské letiště, kde jsme měli možnost zhlédnout ukázku létání ultralehkého dolnoplošníku a dokonce jsme si do dvoumístného letadla mohli sednout a tvářit se na okamžik jako praví piloti. Páni, bylo to „žůžo dobrodrůžo“.

Koťata - letiště

Kočičí putování pokračovalo návštěvou plzeňské ZOO. Autobus nás na požádání dopravil netradičně k „horní bráně“ a my jsme tak mohli poznávat krásy zdejší zoologické zahrady i z opačného směru. Moc jsme si užili zvířátka na farmě, obdivovali tichou krásu rybích akvárií a veselou hravost vydřích kamarádů. Zamávali jsme tygrovi obcházejícímu své teritorium, klukům žirafákům, tučňákům, klokanům a všem ostatním. Na závěr jsme si užili lanové hřiště a vydali se plni zážitků ku domovu.

Koťata - zoo1

Díky našim zlatým rodičům se nám podařilo nashromáždit sbírku sklizených dobrot a mohli jsme si udělat poznávací ochutnávku, uvařit vynikající kompot, zdravou zeleninovou polévku a osvěžující okurkový salát. No ňamka. Kdyby – nedej bože – vypadla z provozu kuchyně, s klidem se obraťte na Koťata, jsou vážně moc talentovaná a nebojí se žádné práce.

Koťata - kompot

„Průlet“ nad zahradami plnými podzimní sklizně nás nenechal chladnými a zatoužili jsme si udělat pořádek v tom, co se tváří jako zelenina a co je ovocem. A k tomu nám dopomohlo učení formou kinetického učebního stylu na pohybové obratnostní dráze.