Už chodíme do školky nějaký ten den,

Zveřejněno: 21. 10. 2021, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 430x
u2 u

…. už chodíme do školky nějaký ten den a snažíme se rozkoukávat. A každý den nás ve školce čeká něco nového, ale i něco starého, co už známe. A to je dobře, protože když nás čeká něco nového, nevíme si s tím někdy rady a musíme se také něco nového učit. A když nás čeká něco starého, tak už to známe a rady si s tím víme, skoro to umíme a můžeme si to vyzkoušet dohromady i s kamarády. A s kamarádem to je jiné. Třeba když si spolu stavíme, uklízíme nebo třeba hrajeme všichni Na kočku a myš – je to větší zábava, a taky větší práce – musíme se domluvit, někdy trošku počkat nebo pomáhat, ale přesto je to príma.

Ráno, když jsme byli ve třídě a nikdo už neplakal, mohli jsme zaslechnout slabé pískání. Po dlouhém pátrání se ukázalo, že je to naše myška Eliška. Byla trochu hladová a hledala něco na zub. Dalo to velké koumání, co by jí chutnalo. Udělali jsme jí společně pelíšek a natrhali jí tam měkoučké chomáčky. Bydlí u nás ve třídě v domečku pro panenky.

No a hráli jsme si s ní třeba Na kočku a myš, povídali si pohybovou pohádku – Tančila myška tančila, povídali si o tom, co je to být kamarád a taky jsme společně cvičili a procvičili si hlavičky při přemýšlení a vzpomínání, co si myška schovala. Taky si ještě nepamatujeme všechny kamarády, tak hrajeme společnou hru na jména a společně jsme vytvořili koláž celé třídy.