Dušičky

Zveřejněno: 7. 11. 2021, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 359x
Dušičky 2 Dušičky

Dušičky

          Tento týden jsme s dětmi začali tím, že děti viděli představení Divadélka Ondřej, které spojuje divadelní zážitek s dramatickou výchovou. Herec vypravěč provází děti dějem, ale také samy děti přebírají roli herců i tanečníků, vstupují na scénu. Jednoduché kostýmy a rekvizity umožňují rychlou proměnu v rozličné postavy jako třeba dnes v líného Honzu. Pořady doprovází původní hudba a písničky. Děti si divadlo užily.

          Ve středu si děti samy od sebe začaly povídat o dušičkách. Vyprávěly o tom, jak byly o víkendu s rodiči na hřbitově. Komu tam nesly kytičku a na koho vzpomínaly. Každý promluvil o někom, kdo mu chybí a koho ztratil. Rozsvítili jsme společně svíčky a v přítmí jsme společně mysleli na ty, kteří nás opustili. Zamávali jsme jim a každý poslal nějaký vzkaz. Byla to velmi dojemná chvíle.

          Tento týden jsme zakončili na Oseku, kde si děti prošly Halloweenskou cestu odvahy. Děti po cestě potkaly spoustu strašidel, baby žlababy, čertice, smrtku, bílou paní, kostlivce a další strašidelně strašidelná strašidla😊 Na konci své cesty si děti za odměnu opekly buřta na ohni a odnesly si sladkou odměnu.