Mokré vysvědčení

Zveřejněno: 12. 11. 2021, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 346x
kljlj ljljl

Sv. Martin

          Tento týden nás čekají první zimní lidové tradice. Sv. Martin nám hlásí příchod zimy a také toho nejkrásnějšího období v zimě, které miluje snad každý, ale nejvíce naše děti. Povídali jsme si společně pranostiky o sv. Martinovi, říkanky, hádanky a učíme se píseň, která nám snad pomůže přivolat ten sníh.

          V úterý nás pozvali místní myslivci, abychom se přišli podívat do Rokycanské bažantnice. Ten den jsme měli nádherné počasí. Svítilo nám sluníčko, které v lese roztančilo barevné listí v krásný podzimní ohňostroj. Panovala veselá nálada a naši cestu doprovázel dětský smích. Myslivci nás uvítal vřele, zatopili nám v kamnech ve společenské místnosti, kde se děti mohly nasvačit a ohřát. Připravili si pro děti ukázku zvířat, kůží, parohů… Venku si děti prohlédly bažanty a vyslechly si, jak se o ně myslivci starají a jak se je snaží vypouštět do přírody.

          V pátek děti úspěšně zakončily kurz plavání. Dostaly mokré vysvědčení a poslední hodina byla věnována volné hře. Děti si přinesly své hračky a společně dováděly při hrách. U dětí byla znát větší jistota oproti začátkům, které jsem pozorovala. Děti plavecký výcvik vyhodnotily jako přínosný, tak pevně doufám, že to poznáte i vy😊