Za každou dušičku, zapalme svíčičku

Zveřejněno: 16. 11. 2021, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 429x
Za každou dušičku

Na začátku týdne jsme se mohli těšit na divadelní představení ve školce – O líném Honzovi.

Jenže pak nebylo úplně jasné, zda budeme slavit Dušičky nebo ten dýňový svátek Halloween. Pro jistotu jsme si vysvětlili obojí. A obojí je tak trochu strašidelná záležitost. Tak jsme si ty strašidýlka společně vyrobili z kapesníčků a skamarádili se s nimi. Vzali jsme je ke cvičení a užili spoustu legrace. Hráli jsme si na strašení, tančili při muzice, hráli pohybové hry i zpívali.

Strašidýlkům jsme rozsvítili světýlko, povídali si, komu je rozsvěcíme a jakou máme náladu (smutnou, tajemnou, tichou, hloubavou, zvědavou, listopadovou, …), a taky jsme se učili novou písničku „Pět malých dýní“ a básničku „Podzim klepe na dveře“.

Dozvídali jsme se spoustu věcí o podzimu, pozorovali  změny v přírodě a poznávali se  vzájemně s kamarády. A když už jsou ty dušičkové svátky, vyzkoušeli jsme pokus se svíčkou. A na mou duši, že zhasla úplně sama a nikdo ji nesfoukl. Stačilo zaklínadlo … nebo to zaklínadlo nebylo? Každopádně jsme si hned trénovali svůj dech a pátrali, odkud se bere a co s ním všechno dovedeme.