Skřítci - Škola andělská

Zveřejněno: 15. 12. 2021, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 408x
Skříítci a čerti 2021 Skřítci - Jirka čert Skřítci - anděle 2021

Skřítky ve třídě překvapil Andělský poklad. Andílky vyrobené z keramiky a ze skla si děti opatrně prohlédly, zjistily, jak vypadají, vymýšlely andělské vlastnosti a postavily si ve třídě kouzelné nebíčko na hraní. Nakreslily krásné andělské obrázky, naučily se nové básničky a písníčky, rozvíjely hudební, rytmické a pohybové dovednosti.

V domluvený den se děti sešly ve třídě v andělském oblečení i s křídly a připravili jsme si  Školu andělskou.  Všichni andílci se představili, prošli nebeskou cestou, pošeptali svá přání andílku Rafaelovi a poprosili o jejich splnění. Zatančili si se stužkami na nebeském bále něžný andělský taneček a zahráli nebeskou koulovačku.

Skřítci si  také užili čertí rej společně s třídou Koťat. Sami si připravili čertovskou svačinku a potom postavili pekelnou cestu přes dvě pekla s mnoha překážkami, kde procvičovali odvahu, rovnováhu a obratnost.

Děti se nemohly dočkat „Mikulášské pohádky“, kde si i zahrály a zazpívaly. Na závěr dostaly od sv. Mikuláše a hodného čertíka nadílku s ovocem i s dobrotami.