,,Naše zdraví"

Zveřejněno: 5. 2. 2022, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 393x
,,Naše zdraví ,,Naše zdraví

V tomto týdnu jsme se věnovali aktuálnímu tématu – ochraně našeho zdraví. Snažili jsme se rozvíjet povědomí o péči o své zdraví – vhodná strava, hygiena, sport, pitný režim, správné oblékání, péče o své tělo.

Děti shlédly dramatizaci pohádky ,,O zlém Bacilu a hodném Vitamínu“ – po světě chodil jeden maličký zlý čaroděj Bacil a uměl čarovat:

,,Čaruji, čaruji kouzla zlá, ať je ta holka hned nemocná. Čaruji, čaruji, čáry fuk, ať je hned nemocný tenhle kluk.“ A jak to vše dopadlo ? Rodiče zavolali hodného kouzelníka Vitamína, který znal uzdravovací kouzla.

Děti se začaly rychle uzdravovat, ale musely kouzelníkovi slíbit, že budou jíst ovoce a zeleninu.

A kam se poděl ten zlý čaroděj Bacil? Odešel tam, kde lidé nejedí ovoce ani zeleninu a neznají jejich uzdravovací moc.

Děti rozvíjely svoji tvořivost rozfoukáním tuše, zapouštěním barev,  dokreslením a dolepením - obrázek ,,Bacil“ a zahrály si pohybovou hru ,,Bacil a Vitamín“.

Při manipulačních činnostech ,,Oblékáme holčičku“ sestavily postavu z částí a procvičily si barvy a početní představy ( zasloužily si velkou pochvalu a zlatý oříšek naší veverky Čiperky ).

Největší legraci si užily při hře ve dvojicích ,,Pošimrej peříčkem…“, kdy si procvičily části lidského těla.

Podle piktogramů skládaly z dřívek postavu v pohybu a ten následně napodobovaly , procvičily celé tělo při cvičení ,,Cvičíme si pro zdraví“, písni ,,Hlava, ramena, kolena“ a Chřipka“.

 Při ranních hrách si zahrály námětovou hru ,,Na lékaře“, ,,Na zubaře“, sestavovaly vývojové puzzle a prohlížely encyklopedii.

Vyzkoušely si třídění potravin ,,Maminčin zdravý nákup“. Jestlipak maminkám v obchodě pomohou?