Olympijské hry 2022

Zveřejněno: 11. 2. 2022, zapsal: Pavlína Škulinová, přečteno: 435x
.lkjljhlgkgfc hkgkg

OLYMPIJSKÉ HRY 2022 VE třídě SLUNÍČKO

Tento týden jsme s dětmi zahájily olympijské hry na školní zahradě, pro děti jsme připravili Peking ve školce. Děti si mohly vyzkoušet různé druhy disciplín na šesti stanovištích. Určili jsme si svého vlajkonoše, který nám hrdě nesl vlajku na zahradu. U vlajky děti složily slavnostní slib a poté se vrhly na soutěžení. Stanoviště plnily bez problému, zkusily si slalom s hokejkou a míčem, biatlon, chůdy, skok do dálky, hod míčkem na cíl, běh…

 Společně jsme se zaměřili na současné dění – olympijských her, zjistili jsme, jak vznikly olympijské hry, jaké jsou symboly her, symbol  barevnosti kruhů (barevné kruhy jsme si vlepili do mapy dle barvy světadílů. Každý den jsme si povídali o tom, jak se komu na olympijských hrách daří, kdo zvítězil a jakou vyhrál medaili. Pravidelně jsme navštěvovali trafiku, kde si děti nakoupily noviny sport a hledaly články o našich sportovcích. Následně si je vystřihly.

Bojový duch našich dětí se ukázal ve chvíli, kdy jsme otevřeli dveře do tělocvičny. Děti nás převálcovaly svým křikem HOKEJ x VYBIJENÁ. Skandování neustávalo a tak jsme museli poslechnoutJ A to jste neviděli tu řežbu. Holky ječely, křičely, fandily, atmosféra jako na opravdových závodech. Holky chtěly hrát pořád dokola. Kluci si vzali hokejky a v druhé polovině tělocvičny hráli hokej. Zápas byl napínavý až dokonce. A nakonec jsme zjistili, že jsme vyhráli všichni, protože nás bolela pusa od smíchu.