O Zeleném prasátku

Zveřejněno: 13. 5. 2022, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 308x
O Zeleném prasátku2 O Zeleném prasátku

Uzdu své fantazie jsme popustili v příběhu O Zeleném prasátku, které poklidně žilo se svými přáteli v tajemném lese moudrých dubů. Vše jednoho dne pokazila tlupa loupežníků, povedená cháska bratří Slaninů, kteří do tohoto kraje nezvaně přijeli s vozem taženým párem šestinohých psů s ohnivými jazyky a Zelené prasátko ukradli. Ze stejnojmenné knihy Bély Horgase jsme se dozvěděli, že nakonec vše dobře dopadlo, že díky přátelům bylo Zelené prasátko zachráněno.

I my jsme si vyrobili loutky Zelených prasátek, seznámili se s jejich přáteli, postavili jim domečky z různých materiálů a ten opravdový jsme objevili v lese na Stráni, kam jsme si pravidelně chodili hrát a pozorovat změny. A když loupežníci ukradli Zelené prasátko, z našeho domečku zmizeli i ta naše. Následovala velká akce na záchranu prasátek, na jejich osvobození jsme se museli řádně nachystat, potrénovat, abychom nepřítele mohli přelstít. Záchrana se podařila, prasátka se zpět vrátila do svého domečku a my jsme na počest jejich osvobození uspořádali sladkou hostinu.

A citáty „Tvůj přítel je i mým přítelem“ a „Být kamarád a mít kamarády je to nejvíc“ jsme se s příběhem O Zeleném prasátku rozloučili.