O čem šustí listí stromů, běž se skřítku schovat domů

Zveřejněno: 26. 10. 2022, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 178x
o čem 3 o čem 2 o čem 1 O čem šustí

Skřítek Tužtička zavolal svého kamaráda pana Podzima, který děti naučil novou písničku a předvedl se krásným počasím i barvami v přírodě. Skřítci se vydali na výpravu do sluncem prozářeného lesa, kde hledali podzimní poklady a pozorovali drobné živočichy. Ježka jsme nepotkali a proto si děti vyrobily podzimní koláž  - natiskly barevné listí, ježky si vystřihly, vybraly si a nalepily bodlinky (hobliny, štěpku, ořezky z pastelek) postavily pro ně pelíšky a zazpívaly veselou písničku „Když potkáte ježky“.

Rodiče také přinesli do školky potřebné suroviny a jablka a děti si upekly  jablkový závin a na koberci si na něj zahrály.

Velkou radost měly děti z návštěvy svých rodičů u nás ve třídě. Ukázaly jim své oblíbené hračky, skládačky a stavebnice,  postavily pro ně překážkovou dráhu, domečky, připravily hostinu. Po společném hraní si ozdobily připravenou martinskou lampičku vybranými přírodninami. Jsme všichni rádi, že přišli rodiče s dětmi v hojném počtu a užili si příjemné odpoledne. Děkujeme za spolupráci a těšíme se na další společné zážitky.