Těšíme se na Vánoce, nejkrásnější svátky v roce

Zveřejněno: 22. 12. 2022, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 162x
vánoce20224 vánoce20223 vánoce20222 vánoce20221

Na nejkrásnější svátky v roce se Skřítci velmi těšili. Ozdobili si stromeček, který nám přinesl Mikuláš, vyzdobili třídu i chodbu, sušili pomerančové ozdoby. Vánoční  stromečky si také nakreslili. Zadělali sami těsto, vykrájeli linecké cukroví a po upečení spojili marmeládou. Pohádkou si připomněli „Vánoční příběh“, v komunitním kruhu posílali kouzelný oříšek a vyzkoušeli si některé vánoční tradice. Postavily ve třídě velký dřevěný Betlém a několik dalších podle své fantazie. Také kreslili svoje zážitky a přání do sešitu pro skřítka Tužtičku.

        V adventním čase Skřítci pilně vyráběli dárky pro rodiče – vánoční keramickou sovičku, 3D přáníčka a andílky z vlny jako zápich do dekorací. Naučili se několik vánočních koled, veselých říkadel a písniček, kterými potěšili nejen své rodiče při vánočním setkání ve třídě, ale i seniory v Domově sv. Pavla. Písničky také zazpívali při vystoupení školního pěveckého sborečku na náměstí ve spolupráci s městem Rokycany na akci „Přání pro Ježíška“.

       Děti se zájmem sledovaly, jak běží čas pomocí látkového i adventního kalendáře, podle kterého plnily zajímavé úkoly. Procvičovaly časovou posloupnost, zrakové rozlišování, slabikování, koordinaci ruka – oko.  Čekání na Vánoce dětem také zpříjemnilo divadlo v Mš Nána s líbeznou pohádkou „Kouzelná hvězdička“.

     Děti se také velmi těšily na Vánoční nadílku, měly z nových stavebnic, knížek, fixů, zmrzlinového obchodu a dalších dárků velkou radost.  Děkujeme rodičům za spolupráci, tisk barevných didaktických materiálů, vánoční dárky do naší třídy a za pohoštění při vánočním setkání.