V říši pohádek

Zveřejněno: 31. 1. 2023, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 195x
V říši pohádek 2 V říši pohádek

Téměř celý měsíc leden byl ve znamení pohádek. Spolu s hlavními hrdiny jsme se ocitli postupně ve třech pohádkách, pro někoho trochu známých, pro jiného naprosto neznámých.

Díky divadlu Hra jsme se zapojili do divadelního představení O 12 měsíčkách. Stali se z nás herci a hodné Marušce jsme tak trochu společně s měsíčky pomáhali. V následujících dnech jsme si ve třídě vytvořili vatru, čelenky s typickými znaky měsíců v roce a v rolích 12 měsíčků jsme rozehrávali pohádkový příběh. Maruška v něm musela plnit úkoly a to jak již známé, tak úplně nově vymyšlené. Měsíčci ji vždy pomohli a ona díky své pracovitosti a dobrotě dokázala změnit chování i zlé macechy. A tak to v naší pohádce nakonec vše dobře dopadlo.

Kouzelnými klíči a zlatými vrátky jsme se rázem dostali do další pohádky. Z krabiček a v nich ukrytých indicií jsme zjistili, že jsme se ocitli v pohádce O Popelce. Příběh milé Popelky věčně umouněné od popela a jejích kouzelných oříšků jsme znali tak trochu všichni. Ale stát se na chvíli holoubky, kteří pečlivě sbírají a přebírají nebo třeba krejčími, kteří šijí krásné šaty na ples či princi, kteří hledají svojí nevěstu pomocí střevíčku, to teprve byla zábava. A konec pohádky byl opět šťastný. Princ svoji Popelku našel.

Poslední pohádku O královně sněhových vloček odstartoval poutavý příběh. Obyčejný kluk, jako jsme třeba my, se nečekaně dostal do ledového království, kde bylo naprosto všechno ze sněhu a ledu. I my jsme opět odemkli bránu a říši královny sněhových vloček jsme postupně vybudovali. Ledový zámek, sněhový nábytek, pohoštění ze sněhu a ledu... Vše bylo krásně bílé a třpytivé, a když se při velké hodovní slavnosti objevila opravdová královna sněhových vloček a obdarovala nás sladkými cukrovými vločkami a sněhovým krémem, bylo nám pospolu prostě báječně. Velká slavnost zakončila putování pohádkovými příběhy, které jsme si náležitě užili.