S masopustem do pohádky, chvilku tam a chvilku zpátky

Zveřejněno: 5. 3. 2023, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 215x
karn

S masopustem do pohádky, chvilku tam a chvilku zpátky

 

Na masopust jsme se museli dobře připravit. Začali jsme tradiční pohádkou O koblížkovi. Nejdřív čtením, pak vyprávěním s obrázky a hrou s maňásky. Naučili jsme se o koblížkovi pěknou básničku a vyzkoušeli si seřadit chronologicky obrázky podle časové osy. To tedy byla pěkná dřina. I když ne taková jako cvičení s koblížkem – pěkně jsme se zapotili, ale i patřičně protáhli.

Pak jsme se pustili do výzdoby na slavnostní masopust – vyrobili jsme barevné a veselé balonky. Uvnitř při potřesu poskakují veselé papírky, skoro jako živé.

Děti z Lodičky si také vyprávěly pohádku, ale jinou, o Karkulce. A pěkně ji uměly zahrát jako v divadle, tak nás na ni pozvali. Museli jsme jim zatleskat, jak jim to šlo dobře.

No a ve čtvrtek jsme si teprv užili velkou veselici. Ve školní tělocvičně a v maskách. I paní učitelky měly převleky. A hlavně bylo bezva, že úplně všechny maminky pro děti připravily masky, takže nikdo nebyl smutný. Tančili jsme a soutěžili a bylo to moc fajn. Odpočinek po obědě se nám hodil, protože jsme potřebovali načerpat síly, které jsme vytancovali.

Pak už jsme si o tom všem vyprávěli a hráli ještě hru „Polévka se vaří“ – tu jsme si oblíbili a hráli ji do omrzení

V dalším týdnu nás čekala královská pohádka – hráli jsme a čarovali s padákem, zahráli si na rytíře a zpívali při tom rytířské písně. Společně jsme si vyrobili stolní hru a „zachraňovali princeznu“. Učili jsme se dodržovat pravidla hry a hrát fér a dohrát až do konce. Každý z nás si vytvořil pana krále či královnu se zlatou korunou a ozdobným šatem. Ale nejvíc nás bavily rytířské bitvy. A i když to byl velký boj, nakonec se všichni smáli