Moje maminka

Zveřejněno: 1. 6. 2023, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 191x
Moje

Na ten den, co mají všechny maminky na světě svátek, jsme se chtěli pořádně připravit. Tedy hlavně něco krásného pro naše maminky. Každá je jiná, ale každý má nejradši jen tu svoji. No a hlavně naše maminka není jenom naše maminka, ale je to i tatínkovo žena, babičky dcera a má ještě jedno jméno. Někteří z nás museli doma zapátrat, jak se maminka vlastně jmenuje.

Taky jsme si povídali, co všechno naše maminka umí, co pro nás dělá a co má ráda. No a s čím jí doma pomáháme, protože i když jsme malí, zvládneme toho docela dost. Jen nám dejte příležitost.

Až bude mít maminka svátek, zazpíváme jí písničku, kterou jsme se ve školce naučili a taky jsme si pro ni připravili krásné přání. Z barviček a rozfoukaných kapiček a ještě jsme přidali vystřižené srdce z lásky. Se srdíčky jsme si ještě počítali. A pak jsme řadili obrázky podle časové osy, jak děti rostou a co všechno je maminka musí naučit. To, jak se od miminka všechno učíme, jsme si vyzkoušeli ve velké rozcvičce - kolíbání v bříšku, lezení, plazení, i šplhání po překážkách. 

Vyrazili jsme také autobusem do Plasské zoologické zahrady. Při výletu jsme viděli spoustu zvířat a krásně zblízka. I zvířata mají svoji zvířecí rodinu. Pak jsme si je nakreslili a k tomu si zpívali písničku „O muzikantské rodině“, ta je moc veselá a práce nám šla od ruky.