Školní výlet na vodní hrad Švihov

Zveřejněno: 14. 6. 2023, zapsal: Matěj Peřka, přečteno: 165x
svihov svihov1

Školní výlet na vodní hrad Švihov

Dne 30.5.2023 jsme se vydali společně se třídou Skřítků na školní výlet na vodní hrad Švihov. Autobus nás dopravil přímo až k hradu. Na nádvoří hradu jsme si pochutnali na svačince, kterou jsme si s sebou přivezli ze školky a přesunuli jsme se do sálu v 1. patře, kde už na nás čekalo divadelní představení Ulhaná princezna.

Po divadelním představení jsme si chvíli pohráli na nádvoří, a to už na nás čekala paní průvodkyně, která nás zavedla do vodního hradu a ukázala nám krásy, které hrad skrývá. Navštívili jsme několik místností, kde jsme si prohlédli spoustu zajímavých věcí, jako rytířské zbroje, meče, kopí, halapartny aj., dozvěděli jsme se, k čemu sloužili v místnostech výklenky (dřívější WC), proč princezny měly kolem postele závěsy, jakým způsobem lidé na hradě dříve hodovali a spousty dalších zajímavých věcí. Prohlídka nás všechny velmi zaujala.

Po velmi zajímavé prohlídce nás čekal ještě oběd a točená zmrzlina a úplně na závěr krásná procházka kolem hradu Švihov, kde jsme ve vodním příkopu zpozorovali kachny a nutrie. Plni krásných zážitků a příjemně stráveného dopoledne jsme se vrátili opět autobusem do mateřské školy.

svihov3 svihov0