Den první

Zveřejněno: 19. 6. 2023, zapsal: Martin Krš, přečteno: 203x
polev bbbbb

Opuštění osady (MŠ), hledání nového místa pro náš kmen (RZ Radost)

Toho dne jsme se rozloučili se svými druhy a začalo naše putování po kraji a hledání nového místa k osídlení. Cestou jsme z povozů pozorovali novou krajinu plnou divoké zvěře. Zahlédli jsme jednu lišku, jednoho zajíce a srnku. Náš indiánský kmen „HARIBOWÉ“ se usadil na nádherném místě, kde bude jistě příležitost pro sběr bylin a lov zvěře. Některé indiánky si začaly hned po příjezdu zdobit oblečením svoje obydlí, a to doslova.

Po celý den se ve zdejší krajině postupně usazovaly i další mírumilovné kmeny, které sem přišly hledat vhodné zázemí pro svůj lid. K obědu jsme si natrhali bylinky a indiánské kuchařky nám uvařily mňamózní polévku alá bažant (zeleninová polévka s kapáním). Jako druhé jídlo jsme měli koroptvičky v bylinkové omáčce s těstovinou (kuře na paprice s těstovinou). Když bylo Slunce na obloze nejvýše, ulehli jsme k odpočinku do našich nových příbytků. S přibývajícími stíny jsme vyslali naše zvědy (společná vycházka po okolí), aby posbírali informace z nejbližšího okolí. Cesta je vedla přes houštiny a bahnitý terén. Chovali  se tiše, aby nevyplašili divou zvěř a nestali se snadnou kořistí pro okolní nepřátelské kmeny. Pozdravili se s posvátnými stromy a poznávali je podle listů a plodů.

Na křižovatce lesních cest jsme se pak učili stavět části základů pro TEEPEE. Dařilo se nám vytvářet krásné vzory a obrazce. Zpátky do tábora nás vyhnal až velký hlad. Za soumraku se nám podařilo nasbírat bobule, kořínky, houby, bylinky a ulovit bizona, ze kterého nám domorodé bledé tváře na rozpálených kamenech upekly chutný dlabanec (sekaná, pečený brambor, nakládaná okurka, jogurtový dip).

Po soumraku jsme se sešli na poradě kmene, kde jsme zaznamenali v obrázkovém písmu důležité události dne perem z orla, na kůži z bizona (kreslení do deníčku).

Prach z cest jsme smyli pod vodopádem, který byl ještě prohřátý zbytky zapadajícího Slunce. Malí unavení indiáni pomalu zhasínali jak zapadající Slunce za obzor. Tak i my Vám přejeme „DOBROU NOC“.

 

 

uigkagskxasoxcj kaugxkahcljsdůvcks