Poslední měsíc u Medvědů

Zveřejněno: 29. 6. 2023, zapsal: Zuzana Kleinová, přečteno: 228x
afsadfsdfsdf

Poslední měsíc u Medvědů je v duchu cestování. Vypravili jsme se na nádraží, svezli se vláčkem ke kovohutím, hledali různé značky aut na ulici. Co může plout pod vodou, tramvaj, nebo metro? Aha, to je ponorka. A jaký že je rozdíl mezi trolejbusem a autobusem? Vymýšleli jsme, čím vším můžeme jezdit, létat nebo plout. Nejvíce nás ale bavilo hrát si na vlak a svolávat se písničkou „Tů, tů, tů, auto už je tu.“ Moc nás také bavilo pexeso s dopravními značkami, které jsme si vyrobili. Nezapomněli jsme ani na tatínky a vytvořili jsme jim malá přání - autíčka z knoflíků nás pobavila.

A kam bychom tak mohli vyrazit? Čáry, máry, ententýky, poletíme do Afriky! A tak jsme tam. Zvířata už známe ze zoologické zahrady, ale proč tam jsou lidé tak opálení? A kde že ta Afrika vlastně je? Na mapě i globusu jsme si ukázaly všechny světadíly. Už víme, že to modré, je voda a že každá země má svoji vlajku, píseň (hymnu) a také svoji řeč.

Někteří z nás se pak vydali na velkou cestu - školku v přírodě. Prokázali tak velkou odvahu a statečnost, když vydrželi čtyři noci bez rodiny. Zocelení se nám vrátili do školky nebo pokračovali v cestování za sluníčkem. My ostatní se také chystáme na různé výlety s maminkami a tatínky a těšíme se, co nás čeká.

AHOJ ŠKOLKO, HEZKÉ PRÁZDNINY. J