,,Ahoj léto"

Zveřejněno: 3. 7. 2023, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 239x
,,Ahoj léto ,,Ahoj léto

Měsíc červen jsme všichni přivítali oslavou MDD na Stráni – žáci ze ZŠ TGM nám připravili různé sportovní i vědomostní úkoly na téma ,,Šmoulové. To bylo radosti, když jsme vše zvládli a stačili se vrátit na oběd. Paní kuchařky nás už netrpělivě vyhlížely.

V dalších dnech nás navštívila žabička Zuzanka – děti se seznámily se životem živočichů u rybníka, s rozlišením – studánka, rybník, potok, řeka, moře, naučily se báseň ,,Vařila žabka kaši“. Poslouchaly skladbu B. Smetany ,,Vltava“ a pomocí hedvábných šátků improvizovaly a napodobovaly ,,vlnky“. A co byla největší zábava? Samozdřejmě hry s vodou , stříkačkami a kapátky, kdy si procvičily motoriku při manipulaci, přelévání a  poměřování množství.

Naše žabička Zuzanka zaskočila i na louku vedle rybníka, kde poznala spoustu krásných broučků.

Letošní celoškolkový výlet nás zavedl do výcvikového centra hasičů ve Zbiroze. Děti viděly jejich náročnou práci a některé činnosti si mohly i prakticky vyzkoušet, prohlédly si muzeum hasičských vozů. Byl to opravdu moc pěkný zážitek.

Letos část našich dětí odjela s Evou a Martinem na školu v přírodě do rekreačního zařízení Radost u Blatné a připojila se k indiánskému kmeni ,,Haribowé“. Téma indiánů nás provázelo celý týden – vyráběli jsme indiánská trička, náhrdelníky, teepee. Navštívili jsme indiánsko-kovbojskou vesnici ,,Fort Hary“, kde nám ukázali své obydlí a seznámili se svými zvyky, způsobem obživy, technikou lovu a oblékáním. Učili nás používat své zbraně, které jsme si mohli i vyzkoušet.

Další zajímavý výlet jsme měli do Blatné, prozkoumali jsme les i louky (park u zámku Blatná ), krmili jsme daňky, pozorovali páva, husy, kachny.

Každý den jsme se ve velkém horku schladili v oblíbené ,,ledové tůni“( velkém bazénu). Poslední večer jsme se sešli se spřáteleným indiánským kmenem u mírového ohně a kouřovými signály poslali pozdrav domů. Tančili jsme v rytmu dunících bubnů a ke spánku se ukládali až s prvními hvězdami na obloze. Všichni máme krásné vzpomínky, bylo to prima.

A teď hurá prázdniny…