,,Ahoj kamarádi"

Zveřejněno: 30. 9. 2023, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 125x
jhfkayndc Ahoj kamarádi 1

Po letních prázdninách jsme se s některými dětmi opět sešli v naší třídě Lodička. Moc jsme se těšili na nové kamarády, kterých nastoupilo 11. Většina z nich si rychle zvykla na nové prostředí a postupně začala vznikat nová přátelství. V prvních dnech jsme se zaměřili na procvičování vlastního jména, značky, pravidel podle jednoduchých piktogramů, učili se zvládat sebeobsluhu při stolování, hygieně i oblékání.

Aby děti cítily sounáležitost s kamarády z Lodičky, naučily se naší třídní říkanku :

,,Cáká, cáká vodička, po ní pluje lodička,

v lodičce jsou dětičky, hodní kluci, holčičky.

Smějí se a radují, kampak asi doplují?“

V letošním školním roce nás bude provázet myška Eliška. Hodně toho při svých toulkách světem vidí a chce se se svými zážitky s námi podělit. Bude nám na blízku při našich hrách, vyprávění, pohádkách,  poznávání nových kamarádů, okolí MŠ a přírody. Společně se určitě naučíme se mnoho nového.

Autor dětských knih Petr Horáček říká : ,,Kamarádství je pro život moc důležité“. Téměř v každé jeho knize z textu a obrázků vystupuje jako hlavní myšlenka kamarádství, které nám pomáhá porozumět si navzájem a také sami sobě. Budeme proto využívat jeho knihy ,,Nový domek pro myšku“, ,,O myšce, která se nebála“ a ,,Jak myška snědla měsíc“.

Přejeme si, aby děti našly kamarády, které je budou provázet celým životem….