Ve školce jsme kamarádi, chodíme sem spolu rádi

Zveřejněno: 8. 10. 2023, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 76x
září 2 září

Letos máme ve naší třídě Jablíčko nových kamarádů hodně. Ještě nikdy do školky nechodili a někteří dokonce třeba ani nebyli vůbec bez maminky a bez tatínka. A to je moc těžké. My, co už do školky chodíme víme, že je novým kamarádům po mamince smutno a snažíme se jim pomáhat.

Učíme se spolu, jak to u nás v Jablíčku chodí, co se ve školce dělá a také, co se nedělá. Poznáváme společná pravidla, která nám pomáhají, aby byly všechny děti u nás spokojené a cítily se dobře. A že na smutnění, je nejlepší hraní. Hraček máme dost, kamarádů taky a jednoho, co tu bydlí ve dne v noci. Jmenuje se Pepa a má tu svůj pokojíček v jablíčku. Povídá si s námi, umí krásně vyprávět, ale spoustu věcí poplete a to je s ním pak legrace.

Skoro každý den si s námi červík Pepík v kruhu povídá a i my se tak dovídáme spoustu nových věcí. Na začátku roku máme společný velký cíl – aby nikdo ve školce neplakal a abychom se všichni jsme se do naší třídy těšili. A i když se to nezdá, není to samo sebou a žádná jednoduchá věc. Snaží se o to totiž všichni dospělí ve školce, starší kamarádi ve třídě, ale hodně i každý sám za sebe – a to je velká věc. První velký krok k samostatnosti. A to je teprv začátek ….