Vánoční stromeček zavoněl v pokoji

Zveřejněno: 5. 1. 2024, zapsal: Eva Beníšková, přečteno: 101x
Perníčky 2023 Vánoce 2023

Na nejkrásnější svátky v roce se Skřítci velmi těšili. Ozdobili si stromeček, který nám přinesl Mikuláš, vyzdobili třídu i chodbu, sušili pomerančové ozdoby. Vánoční  stromečky si také vstřihli z papíru, ozdobili nalepenými třpytivými ozdobami. Pohádkou si připomněli „Vánoční příběh“, v komunitním kruhu posílali kouzelný oříšek a zašeptali svá přání. Vyzkoušeli si některé vánoční tradice. Postavili ve třídě velký dřevěný Betlém a několik dalších podle své fantazie. Prohlédli si Betlém na náměstí a navštívili také kostel.

V adventním čase Skřítci pilně vyráběli dárky pro rodiče – keramický svícen kapříka, tiskali přáníčka se stromečky. Naučili se několik vánočních koled, veselých říkadel a písniček, kterými potěšili nejen své rodiče, ale i seniory v Domově sv. Pavla. Písničky také zazpívali při vystoupení školního pěveckého sborečku na náměstí ve spolupráci s městem Rokycany na akci „Přání pro Ježíška“.

     Čekání na Vánoce všem také zpříjemnila „Vánoční hudební pohádka“, kdy si děti s chutí zazpívaly známé české vánoční koledy.

      Pro Skřítky bylo velkým zážitkem první vánoční setkání s rodiči v naší třídě. Sestavili dle vlastních přání vystoupení a předvedli, co všechno se za čtyři měsíce ve školce naučili. Bez ostychu zazívali, zatančili, předali dárek a vánočním přáníčkem popřáli rodičům krásné Vánoce.