Vánoční pohádka

Zveřejněno: 10. 1. 2024, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 119x
Vánoční pohádka 3 Vánoční pohádka

Vánoční a novoroční čas jsme prožili nejen zajímavým tvořením, vyprávěním si biblického příběhu, cvičením či zpíváním koled, ale hlavně divadelní hrou Vánoční pohádka. Bylo to naše velké divadelní představení, které jsme společně secvičili, vybrali si role, připravili kulisy a společně s rodiči také kostýmy. Hra byla plná veselých písniček a tak nás hodně bavila a hrála se nám moc dobře. Byl to vlastně biblický příběh, ale takový trochu jiný. Více pohádkový. Ona se nám do něho totiž  nečekaně vloudila rozličná zvířátka. Na scéně se objevili například silný lev, chytrá liška, skákavá žába, pyšný páv a celá řada dalších. A všichni chtěli právě narozeného Ježíška ve chlévě hlídat a chránit. A protože se před jesličkami začali strkat a hádat, musela hvězda betlémská zavolat na pomoc anděla, aby jí pomohl udělat před chlévem pořádek. A to také udělal.

Z biblického příběhu, z obrázků i z postavených betlémů jsme všichni věděli, že s Ježíškem ve chlévě je vždy oslík a voleček. A tak i v naší pohádce vybral anděl právě tato dvě zvířátka, která jako jediná ze všech se nechlubila a byla přitom silná, moudrá a hlavně skromná.

Naši divadelní hru jsme sehráli pro diváky hned dvakrát. Nejprve pro ostatní děti a dospěláky z naší školky, a pak pro naše rodiče, prarodiče a sourozence na vánoční besídce. Po skončení našeho představení jsme si ještě všichni společně sesedli a již tradičně si zazívali s kytarou při svíčkách. Vše bylo moc prima, ještě před začátkem jsme přichystali slavnostní vánoční tabuli, naservírovali jsme vánoční cukroví od maminek, ale také to, které jsme upekli sami společně ve školce. Bylo to báječné vánoční odpoledne.

JO. A TAKÉ K NÁM DO ŠKOLKY PŘIŠEL JEŽÍŠEK A PŘINESL MOC HEZKÉ A ZAJÍMAVÉ DÁRKY.