Ledové království

Zveřejněno: 5. 2. 2024, zapsal: Veronika Vaňourková, přečteno: 58x
ledové království 32

zapsala: Svejkovská

Venku nastala třeskutá zima, a tak se celá naše třída proměnila v jedno velké Ledové království. S Elzou, Annou a jejich kamarády jsme si užili spousty zábavy. Nejprve jsme si nacvičili, jak se takové Ledové království staví a pomocí plánků, zakreslování i slovního diktátu jsme se ledové zámky snažili postavit. Když jsme vše dostatečně natrénovali, postavili jsme společně jeden velký ledový zámek, ve kterém jsme si moc rádi všichni hráli, prohlíželi knihy o Ledovém království, které jsme si vypůjčili z knihovny a také jsme zde stavěli krásné ledové zámky z pěnových kostek.

Z domova jsme si mohli přinést i různé věci o Ledovém království a největší úspěch měly především šaty na Elzu, ve kterých si dívky moc rády hrály a tancovaly na písně z filmu Ledové království. Nejvíce nás zaujala píseň Najednou a tak jsme se celou píseň společně naučili a dokonce na ní nacvičili i choreografii.

Vyvrcholením tématu pak bylo setkání pro rodiče a děti v mateřské škole, kde na rodiče čekalo nejprve vystoupení dětí a pak „Pohádková stezka za pokladem Anny a Elzy“. Úkoly na stezce vždy plnil dospělý ve spolupráci s dítětem a za každý splněný úkol si dítě mohlo dát do své kasičky jednu minci. Na konci stezky byla pro děti připravena velká odměna, a to v podobě plyšáků, omalovánek a hraček, které si mohly děti koupit za své nasbírané mince z kasičky. Na úplný závěr na nás čekalo pak občerstvení a příjemné posezení v naší třídě.