,,Ledové království"

Zveřejněno: 8. 2. 2024, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 75x
dfgjgkhmgfv gfjhkh,kjgfnf

Mrzlo, mrzlo a mrzlo….3. lednový týden byla opravdová zima. Co si pro nás asi připravila na školní zahradě za překvapení ? Děti našly ledovou kostku. Kde se tady vzala? Je jen z ledu nebo uvnitř něco tajemného ukrývá? Rozhodly  se to zjistit a vzaly si jí do třídy. Ta se v teple rozpustila ( pokus led - voda) a děti objevily třpytivé drahokamy a dopis z Ledového království. Dalších několik dní nás provázela Anna, Elza, Olaf a další postavy z Ledového království .

Při hrách stavěly z velkých kostek Ledové království, oblékaly se do kostýmů a pohybově improvizovaly při hudbě – tančily s hedvábnými šátky.

Při ranním cvičení využily ,,sněhové koule“ a ,,rampouchy“ , prolézaly ,,Mrazivou bránou“, vytvořily cestu z ker, po kterých přeskakovaly, zdolávaly překážkovou dráhu, házely koulí na cíl, zahrály si hru ,,Na mrazíka“ a hudebně-pohybovou hru ,,Na sněhuláka“. Procvičily si číselnou řadu a osovou souměrnost – musely doplnit druhou a správnou polovinu sněhuláka.

Jak to bylo v Ledovém království s rampouchy? Tam jich  bylo. Děti je počítaly, poměřovaly velikosti a umisťovaly podle zadání učitelky na střechu.

A co Olaf? Toho si děti sestavovaly, počítaly mu knoflíky a určovaly emoce.

Při výtvarných činnostech vytvořily zimní obrázek z Ledového království – zapouštěly barvy, přikládaly igelitovou fólii ( efekt zamrzlé plochy ), vystřihly a nalepily vybranou postavu z pohádky. Nejvíce se ale těšily na dolepení třpytek z alobalu.

Tyto dny si děti moc užily a už se těší na karneval. Hurá…