Kurz bruslení 15.1.-19.2.

Zveřejněno: 21. 2. 2024, zapsal: Svejkovská Radka, přečteno: 126x
xxccccc xxxcc

V pondělí 15.1. byla zahájena první lekce bruslení na ledě na zimním stadionu v Rokycanech všech předškolních dětí nebo již bruslících dětí z MŠ Pohádka, které o bruslení projevily zájem. Kurzu se účastnily děti ze třídy Sluníček, Berušek a Dráčků v hojném počtu. Z třídy Dráčků se až na dvě výjimky zúčastnily všechny děti, což hodnotíme velmi kladně.

Na ledě na děti čekali trenéři bruslení, kteří za pomoci pedagogů MŠ seznamovali děti hravou formou s nácvikem jízdy na bruslích a bezpečným pohybem na ledové ploše.

Při první lekci byly děti rozděleny do dvou skupin, a to na začátečníky a již zdatné bruslaře. Zdatní bruslaři se stále více zdokonalovali v jízdě na bruslích, hráli různé hry – na Mrazíka, na veverky, honičky, ale trénovali i jízdu ve dřepu, odrážení pouze jednou nohou jako na koloběžce apod.

Skupina začátečníků se učila na ledě nejprve pohybovat na bruslích po ledové ploše s dopomocí vozíčků, které jim pomáhaly k udržení rovnováhy a také jim pomáhaly k jednoduššímu přemisťování z místa na místo, s přibývajícími lekcemi však začaly používané vozíčky na ledě ubývat a ke konci kurzu skoro žádné dítě už vozíček k dopomoci nepotřebovalo.

Celý kurz obsahoval 6 lekcí a všechny děti se díky kurzu naučily základy bruslení, většina dětí se po absolvování kurzu naučila hezky bruslit a na ledě se nikomu nestal žádný úraz. Rodiče i prarodiče dětí ochotně pomáhali s převozem věcí na zimní stadion a se zavazováním bruslí a tímto jim chceme moc poděkovat za spolupráci. Děkujeme a sportu zdar!