Zimní škola v přírodě - 1.den

Zveřejněno: 26. 2. 2024, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 176x
Zimní ŠvP 2 Zimní ŠvP 1

První den školy v přírodě byl plný nových zážitků. Před polednem jsme dorazili na Boží Dar do penzionu Pinokio a po ubytování jsme krátce prozkoumali celé naše 2. patro. Zanedlouho jsme si ale už pochutnávali na výtečném obědě. Byla bramborová polévka a přírodní kuřecí plátek s rýží. Mňam!

Po krátkém odpočinku jsme vyrazili s lyžemi do blízkého skiareálu Novako. Pouze zde mají na sjezdovce sníh a zaměstnanci se opravdu hodně snaží, abychom při tomto „nezimním“ počasí měli na čem lyžovat.

Po nezbytné rozcvičce jsme už nazuli lyže a všichni pomocí koberce vyjeli na krátký svah, aby dospěláci zjistili, jak jsme lyžařsky zdatní. Po té nás rozdělili na lyžaře a nelyžaře. My lyžaři jsme se přesunuli na nedalekou pomu a vyjeli jsme si tu nejdelší sjezdovku. Sjížděli jsme ji takto za odpoledne několikrát, dělali velké oblouky a dost nás to bavilo. My nelyžaři jsme zůstali na koberci. Po počátečních nezdarech jsme za ty 2 hodiny výuky dokázali vyjet, sjet a zastavit úplně všichni.

Po večeři (boloňské těstoviny) jsme dostali naše zážitkové sešity a krásně barevné titulní strany naší školy v přírodě věnované pomocníkům Ježíška, kteří zde na Božím Daru sídlí. Ty jsme si do sešitů nalepili a též si nakreslili zážitky z prvního dne. A pak se to stalo. Ve dveřích se objevila Ježíškova „pravá ruka“, královna Větrule. Hezky nás tady přivítala, popřála příjemný pobyt, pozvala nás na Ježíškovu stezku a také nám přinesla dárky. Samolepky všech Ježíškových pomocníků, které jsme si do sešitů nalepili.

Na kutě se nám moc nechtělo. Stále jsme byli plni energie, dá se říct, že jsme (zvl. tedy před večeří) řádili jak „černá ruka“. Jsme tu rádi, jsme skvělá parta a zatím se nám ani trošku nestýská.