Zimní škola v přírodě - 2.den

Zveřejněno: 27. 2. 2024, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 167x
Zimní ŠvP 5 Zimní ŠvP 4

 Dnešní den jsme opravdu hojně věnovali lyžování. Už ráno v 9 hodin nás čekal sice trochu zamlžený svah, ale sníh na něm byl daleko kvalitnější, tudíž lyžováníčko mnohem parádnější. Po dopolední svačině se naše skupina lyžařů na pomě rozrostla o další lyžařskou partu. My šikovnější z koberce jsme se k nim na pomu přidali a dokonce jsme byli i hodně chváleni. Nejenže jsme zvládali jízdy na pomě, ale zkoušeli jsme sjíždět svah velkými oblouky a na lyžích padali jen málo.

K obědu nám připravili krupicovou polévku s vejci a kuřecí na paprice s knedlíkem. Po odpočinku jsme na svah vyrazili znovu. A tentokrát na pomu už úplně všichni. Sice se nám některým občas povedlo spadnout z pomy, ale vždy nám někdo pomohl a tak jsme se tomu kolikrát i zasmáli. Bylo to moc fajn, lyžování je velká zábava.

Před večeří jsme měli čas sami pro sebe, a tak jsme se navzájem navštěvovali na pokojích, hráli si nebo kreslili. Po večeři (srbské rizoto) nás čekala dlouho očekávaná pyžamová party. A rozhodně nezklamala. Hudba, tancování v pyžamech a karnevalových čepičkách, sladké i slané dobroty a také překvapení v podobě další návštěvy z Ježíškova světa. Zavítala k nám Hvězdulka, která nás pozdravila a zatančila si s námi. Party byla ohromná. Příjemně unavení jsme spokojeně usínali.