Zimní škola v přírodě - 3.den

Zveřejněno: 28. 2. 2024, zapsal: Bohumila Choulíková, přečteno: 115x
Zimní ŠvP 9 Zimní ŠvP 7

I náš třetí den začal lyžováním. Ráno byla sjezdovka pěkně upravená, sněhová pokrývka pevná a tak jsme si všichni jízdy z kopce dolů řádně užívali. Prostě to pěkně fičelo a oblouky šly dělat hodně dobře. Celé dopoledne jsme strávili na sjezdovce, rozděleni do třech skupin jsme začínali zkoušet nové lyžařské dovednosti.

Při obědě jsme se jen olizovali, byla gulášová polévka, ale hlavně buchtičky se šódo. Nezbyla ani jedna. Po odpočinku jsme se vydali na Ježíškovu stezku, na kterou jsme se už hodně těšili. Vždyť nás na ní pozvala jak královna Větrule, tak i včera Hvězdulka. A ta cesta byla opravdu prima. Nacházeli jsme na ní domečky Ježíškových pomocníků, dozvídali jsme se, čím jsou v Ježíškově světě prospěšní a plnili také jejich úkoly. Na stezce byly taktéž různé dřevěné sochy, průlezky a jiné aktivity, které jsme potřebovali prostě prozkoumat. Celý okruh (Malá Ježíškova cesta, 5,6 km) jsme zdolali s chutí a příjemný výlet přírodou ještě podtrhlo svítící sluníčko.

Po vydařeném výletě nám pořádně vyhládlo a večeře v podobě domácí sekané s bramborovou kaší do nás jen zahučela. Opět nezbylo vůbec nic. Po zakreslení do zážitkových sešitů jsme plni dojmů šli na kutě.