,,Stonáme neradi"

Zveřejněno: 29. 2. 2024, zapsal: Eva Kodlová, přečteno: 36x
Stonáme neradi 4 Nestonáme rádi 3

Letošní zimu děti hodně potrápily různé nemoci a nachlazení. Proto se jejich prevence  stala tématem našich společných aktivit v MŠ. Dozvěděly se o správném stravování, pitném režimu, hygieně, vhodném oblékání a sportování.

Velké cvičení měly nejen na chodbě v 1. patře MŠ, ale čekalo je překvapení – cvičení v tělocvičně ZŠ TGM (využily jsme nabídky školáků ze Sluníčka ). To bylo radosti, když viděly ten velký prostor pro běhání a hry. Moc si to užily.

V MŠ pak podle piktogramů sestavovaly z dřívek postavy v pohybu, vývojové puzzle ,,Postava" a procvičily si pojmenování častí těla při umisťování ,,náplastí".

Soustředěně vyslechly dramatizaci pohádky ,,O zlém Bacilu a hodném Vitamínu“ na téma zdravá strava a vyzkoušely si správně třídit potraviny. Procvičily si správné držení nůžek při stříhání proužků papíru – námět ,,Lidské oko“.

Při ranních hrách nikdy nechyběla  hra ,,Na lékaře“ nebo ,,Zvěrolékaře“.

Zimní radovánky si děti v letošním roce moc neužily, sněhu bylo málo, tak si některé sportovní aktivity ( a nejen ty zimní) vyzkoušely s panem učitelem Martinem – jízdu na longbordu, boxování do molitanové kostky v rukavicích, floorball a  petangue.

Nyní už se těšíme, že budeme brzy dovádět na školní zahradě a při vycházce v lese.