Masopust

Zveřejněno: 19. 2. 2024, zapsal: Svejkovská Radka, přečteno: 128x
zzuu yy

Jelikož se ve čtvrtek 8.2. chystala v MŠ celoškolní akce Karneval a hned za týden i Masopustní průvod na náměstí, už od úterý začaly veliké přípravy. Dozvěděli jsme se spousty nových informací, proč se karneval slaví, co je to Masopust a odkdy dokdy trvá, a také proč se dělá Masopustní průvod a kdo v něm chodí za masky.

Celých 14 dní probíhalo v MŠ jen samé veselení, tancování, zpívání a spousty zábavných her. V den karnevalu jsme všichni přišli v maskách a užili jsme si velkou zábavu. Čekala nás přehlídka a představení všech masek, tanec na hudbu, hry s balónky, židličkovaná a spoustu dalších her.

 Na masopust jsme pak vyráběli basu a čepice Laufry, které nesměly na masopustním průvodu chybět, kreslili šašky a klauny z cirkusu, střihali jsme i lepili, dokonce jsme si zahráli i na opravdový cirkus v našem šapitu, které jsme si postavili a ve kterém jsme si všichni vyzkoušeli jak roli diváka, tak i účinkujících.

Každý jsme v manéži předvedl nějaké své nacvičené vystoupení a pobavil tak sledující publikum. To se nám všem tak moc zalíbilo, že jsme si pak na cirkus hráli v každé volné chvíli a moc jsme si to užívali.

Ve čtvrtek 15.2. vypuklo velké očekávané masopustní vyvrcholení, kdy se celá naše školka za doprovodu hudby a zpěvu vydala v laufrových čepicích a pláštích na náměstí, kde se setkala s MŠ Saská a ZŠ Jižní předměstí a společně jsme pak pochovali basy na ukončení veselic a začátek opravdového půstu. Nakonec jsme si všichni pochutnali na dobrých sladkých kobližkách.