Červená Karkulka

Zveřejněno: 14. 9. 2020, zapsal: Lucie Brabcová, přečteno: 764x
Červená Karkulka

Příběh o Červené Karkulce patří mezi evropskou pohádkovou klasiku. Pánové Svěrák a Uhlíř vytvořili jeho „muzikálovou“ verzi plnou krásných dětských písní. Ta se pro nás stala inspirací pro řadu krásných činností.

Tento týden jsme si s dětmi pohádku přečetli a následně si povídali o prvním tématu, kterým byla pravidla.  Karkulka neposlechla maminku, bylo to správně? Musí děti poslouchat? A koho? Upevňovali jsme si společně pravidla ve třídě hrou na pantomimu.

Děti se výtvarně realizovaly u výroby hlubokého lesa, který malovaly temperovými barvami. Následně do něj nalepily Karkulku nebo vlka. K dalším tématům se našimi činnostmi ještě vrátíme.

Ve středu si děti prověřily svoji kondici na tréninku, organizovaném fotbalovým klubem Kohouti. Fotbalisti si připravili pro děti šest různých stanovišť (např. slalom, běh, kop do branky). Děti se bavily a za odměnu na konci hodiny dostaly sladkou odměnu. Odcházeli jsme do školky s úsměvem. 

Náš druhý společný týden byl plný slunce, úsměvů, sportu, pravidel, tvoření a na jeho konci jsme se všichni těšili na další společná dobrodružství!