Jablíčko Kdo k nám přišel do školky 2. část

Zveřejněno: 14. 9. 2020, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 758x

Druhý týden ve školce se děti blíže seznámily s prostředím školky. Poznávaly ostatní třídy ve školce, ostatní paní učitelky. Seznámili jsme se také s dalšími profesemi, které jsou tu zastoupeny - paní ředitelka, paní kuchařka, paní uklízečka, paní účetní a dozvěděli se, co zastávají za práci.

Společně jsme i připomněli společné rituály ve třídě a s hravou písničkou si představili nejčastější činnosti, které nás ve školce čekají a co všechno se naučíme.

Už jsme si s dětmi vyzkoušeli cvičení, jak se co správně provádí a snažili jsme se co nejlépe "opičit" po paní učitelce, protože: "My budeme cvičit, nejsme buchtičky, procvičímě tělo, kluci holčičky" Děti zvládly i krátké přímivé cvičení a následnou relaxaci.

Pro rozvoj komunikačních dovedností jsme si společně zahráli hudebně pohybovou hru "Dokola teď chodíme" a učíme se novou písničku "Zdravé tělo". A protože ve školce jsou důležití kamarádi a jak se k sobě navzájem chováme, učíme se oslovovat jmény.

A protože do školky už chodí šikovní kluci a holky, kteří zvládnou být dopoledne bez maminky, učíme se sami stolovat, oblékat, správné hygieně a dávat si pozor na svoje věci.