Září klepe na dveře, školka se zas otevře

Zveřejněno: 25. 9. 2020, zapsal: Ilona Kočová, přečteno: 640x

Týden děti zahájily vyprávěním červíkovi Pepíkovi, jak se měly o víkendu.

Společně jsme se seznámili s novou říkankou ke cvičení „Co děláme ve školce“ a doprovázeli ji pohybem. A k písni „Zdravé tělo“ se učíme novou sloku.

Na vycházce jsme si nasbírali klacíky, abychom mohli vyrobit červíkovi Pepíkovi „sochu“. Ale nebylo to jen tak. Klacík nesměl být ani tlustý, ani tenký, tak jsme porovnávali délku i tloušťku. K tomu jsme venku nacházeli i plody, které byly stejně červené, jako červíkovo jablíčko ale jmenovaly se jinak: hloh, šípek, jeřabina. Tak se je také učíme poznávat. Poté jsme také vyrobili červíkovi domeček, aby měl kde bydlet. Zjistili jsme, jak jeho domeček – jablíčko vypadá uvnitř, jakou má barvu, tvar a chuť.

Nejdůležitějším úkolem tohoto týdne je poznávat a osvojovat si pravidla ve třídě – pomáhají nám k tomu obrázky, které umí přečíst všechny děti. Teď už se jimi jen řídit, aby nám všem ve třídě bylo dobře. Takže už víme, že nejsme ani letadla (nelétáme po třídě ani chodbě), nejsme ani čuníci (udržujeme pořádek a čistotu) neskáčeme do řeči a nasloucháme si a víme, co znamená 3x a dost!

Hráli jsme si s padákem na barvičky a poznávali jména a značky kamarádů.

A v závěru týdne jsme prožili dobrodružnou cestu strašidelnou stezkou a taky jsme zdolávali překážkové dráhy.