Stromeček - Kořínek zahradníkem

Zveřejněno: 9. 10. 2020, zapsal: Martin Krš, přečteno: 739x
Dramatizace pohádky Na zahradě

Skřítek a děti ze Stromečku se poslední tři týdny zabývali počasím a jeho vlivem na přírodu, rostliny a plodiny. Děti se naučily novou píseň „Paraplíčko“, kterou dramatizovaly s barevným padákem. Pochopily, jak je důležitá voda pro lidi a vše živé kolem nás. Výlet k Boreckému rybníku nám ozvláštnila bobří hráz a různé keře s plody, které děti poznávaly.     

   V následujícím týdnu jsme se učili poznávat ovoce a zeleninu, připravili jsme si ochutnávku a poznávali je se zavázanýma očima, hráli jsme hru se zaměřením na jazykovou výchovu, učili jsme se pracovat s grafickými listy, hráli hru „koza v zahradě“ a prozkoumali jsme dokonce i Kořínkovu zahradu.   

            Dále jsme se pozastavili u řepy, o které většina dětí zná pohádku. Pohádku jsme si zdramatizovali na dva způsoby. Divadelní představení s maňásky a hrané vystoupení v kostýmech. Dětem se hrané divadlo natolik zalíbilo, že si rozdělily funkce: režiséra, vypravěče a herců a hrály si pohádku sami pro sebe. Sami za sebe si zkusily vytáhnout řepu a zjistily, že se vyplatí spojit síly. Na závěr si prohlídly živou myš, která byla posledním potřebným pomocníkem v pohádce.